Double kill

Už to tak vypadá, že se poslední dobou z mého blogu stává útržkovitá výkladní skříň rubriky „Zkažená vejce“ a takřka nic jiného. Ono bohužel najít vůli psát v plytkém, smysl postrádajícím životě vysokoškoláka není nic jednoduchého, a když už, obvykle je k tomu potřeba, aby mě něco vytočilo. Ale dneska to byly dokonce dvě věci a to jsem si nemohl nechat ujít.

Tak zaprvé, od letoška se menzy UK staly tzv. „udržitelné“. Znamená to, že jídlo je sice (diskutabilně) hodnější na planetu, ale taky znatelně hnusnější a dražší. Jenže podle mě každému ne úplně krátkozrakém člověku musí dojít, že to pak přece žádné udržitelnosti nepřispívá. Víte, co se stane, když dobrá jídla zdražíte o 10 korun, množství snížíte na polovinu a zbytek nahradíte podivnými veganskými náhražkami (bezvaječné, bezmasé, jánevímco)? No, já vám řeknu, co se stane – nevím tedy, co udělají ostatní, ale já udělám to, že místo do menzy půjdu do kapitalistického, nezdravého, neudržitelného KFC, ve kterém mi dají jídlo, které mne alespoň na pohled neodpuzuje, a k tomu levněji! Tedy ptám se, menzy zpropadené, komu tím prospějete?

A k té druhé věci, snažím se poslední dobou někde pohledat CityElefant se zásuvkami, abych v něm mohl otestovat jedno své alotrium (ne, nebudu krást elektřinu z trolejí, jen nemám, jak jinak zapnout notebook na cestách). Je to dost těžké, ale zjistil jsem, že i v těch nejobyčejnějších elefantech je vedle schodů v patře jedna zásuvka vždycky. Je u ní napsáno hezky „230V~“ a člověk by čekal, že by třeba mohla něco dělat. Jenže asi ne – pravděpodobně je buď servisní, nebo ji prostě nechtějí zapnout. A vozy první třídy, které zásuvky mají, je samozřejmě mají jen v patře, dole v druhé už ne. Asi mi už ty dráhy zkrátka přišly na kobylku a chtějí mi mé plány zhatit. Ale dočkají se!