Šmejdi na druhou

Náhodou jsem se podíval do výpisu z bankovního účtu, abych si zaplakal nad tím, kolik mě stála Lítačka na příští rok, a koukám, že jsem před 3 dny zaplatil nějaké peníze Alze. Říkám si, to je divné, naposledy jsem v Alze nakupoval snad před měsícem. A taky že jo. Jenže ti vykukové toho pěkně zneužili.

Když jsem na začátku září odjížděl do Francie, kupoval jsem si u nich předplacenou SIM kartu, abych měl v zahraničí nějaký soudný objem mobilních dat pro nouzové situace. K ní jsem údajně dostal členství AlzaPlus+ (tohle formátování je mimochodem podivné, poněvadž to je jako kdyby se psalo CPlusPlus++), které jsem ovšem využívat neplánoval. Ovšem to jim očividně nikterak nebránilo je aktivovat a zapnout jeho automatické obnovovaní každý měsíc. Navzdory tomu, že u nich ani nemám účet a k ničemu takovému jsem se neupsal!

Ukázalo se, že se mi u nich totiž nějaký automatický pseudo-účet vytvořil, a to takový, že k němu získám přístup zadáním svého e-mailu a žádostí o obnovení hesla. To mi poslalo formulář pro vytvoření plnohodnotné registrace. A tam se mi již zdárně podařilo to členství zrušit.

Ne že bych těch 60 korun nějak oplakal, ono to členství vlastně je dost super věc, když něco objednávám často, a v červnu nám přišlo vhod, když jsme s kamarádem sháněli všelijaké součástky na jeden bastlířský projekt. Ale že se mi to takhle samo aktivuje a ještě navíc obnovuje, to mě teda pěkně nakrkli!