Recenze: nealkoholické πvo

Včera mi v menze neznámý po hospodsku oblečený dobrodinec nabídl testovací vzorek našeho fakultního moku πvo v nealkoholické edici. Nejprve jsem váhal, přeci jen, nemám k pivu zrovna pozitivní vztah, ale měl jsem jednou takové ochucené (myslím zázvorové..?) nealko od Birellu a to mi docela chutnalo, tak jsem onu velkodušnou nabídku přijal. Má navýsost břitká recenze následuje.

Pokračovat ve čtení „Recenze: nealkoholické πvo“

Přestřelka

Hlouček umělců období vrcholné puberty v dnešním večerním City Elefantu se předvedl úctyhodnými argumentačními schopnostmi:

„Tak já tě za to nepozvu na… na svojí oslavu narozenin!“

„To nevadí, já bych tam stejně nešel.“

„Proč? Protože seš tak tlustej, že bys neprošel dveřma?

(pauza)

Ou! Jsem tě UKONČIL!“

„No ne já spíš nepotřebuju pořád bejt u tebe doma, už tak jsem tam docela často, když tam chodim za tvojí mámou.“

Seznam mobilních aplikací zjevně vytvořených webdevelopery

Jak jsem již před nějakou dobou slíbil, nastal čas konečně zkompilovat všechnu tu webdeveloperskou lůzu do jednoho kompaktního přehledu. Tento průběžně aktualizovaný článek obsahuje seznam mobilních aplikací, které jsou vděk využití zcela debilního frameworku React Native uživatelsky odpudivé na čemkoli, co není nejnovější iPhone. Než se na to ale vrhnu, ještě sem pro jistotu vložím několik odstavců, o čem to vlastně je.

Pokračovat ve čtení „Seznam mobilních aplikací zjevně vytvořených webdevelopery“

Fragmentace

Projednou jsem zase svěřil svou ranní cestu na fakultu Arrivě místo ČD, a vedle hořké připomínky, že v autobuse není zaručeno, že se člověk vejde, natož aby si sednul, jsem stoje uprostřed chodbičky natrefil na dvojici mladých školaček diskutující tak nějak všelicos.

„Tady mám dva tisíce lajků a tady dokonce osum tisíc.“
„Hmm.“
„Že je to dobrý?“
„Asi jo.“
„Já jsem dneska vstávala před hodinou.“
„Já před hodinou a dvaceti šesti minutama.“
„Příští týden pojedu na autobusový nádraží.“