Trable se Spider-Manem

Zatím jsem se o tom myslím na blogu nezmiňoval, ale opravdu nemám rád Windows 10. Dokonce bych řekl, že je to jeden z mála operačních systémů, které jsou méně stabilní a rozbitější než Linux, což je ocenění, ke kterému u mne není jednoduché se dopracovat. Byl jsem tudíž nadmíru znechucen, když jsem zjistil, že se „nový“ Spider-Man, na jehož osvobození z osidel platformy PlayStation jsem čekal již od roku 2018, kdy tento titul spatřil světlo světa poprvé, neobejde bez technologie Direct3D 12, jíž Microsoft, jak již je tradicí, vyšperkoval pouze systémy Windows verze 10 a 10.5 (někdo to myslím zaokrouhluje nahoru jako 11). Já, jakožto věrný uživatel Windows 8.1 – Snyder Cut verze Windows NT 6, která je po upravení Start Menu v podstatě jen o něco ošklivější Windows 7, ale s podporou novějšího hardware a ještě několik měsíců před EOL – jsem tímto gestem byl oficiálně poslán na kluziště… ale nebyl bych to já, abych se vzdal tak snadno!

Pokračovat ve čtení „Trable se Spider-Manem“

Roboťák – Den VIII. až X.

Konec dobrý, všechno dobré, leč s hořkou příchutí. Jak se náš tábor chýlil ke svému nevyhnutelnému konci, začali jsme si čím dál více uvědomovat, že změna vedení, jež po sedmi letech kariéry přišlo k dětem, Světu motorů či korporátu, pro nás napřesrok nové vedoucí bude nelehká. Letos byl poměr dětí k personálu 19:7, což bylo ve srovnání s některými jinými přítomnými tábory ještě docela normální, ale příští rok nabereme čtyři zcela nové praktikanty zároveň (náš rekord byl zatím dvojice mne a M.) a tentokrát tu nemáme nikoho nad třicet, ba dokonce ani nad dvacet pět, aby jejich přechod ze stavu účastníka patřičně nasměroval. Nutno též podotknout, že ze skutečných vedoucích z letoška zbyl jen jeden, tudíž má většina z nás co dohánět. Za rok tak budu chodit na porady do baru a řešit organizaci a nejsem z toho nikterak sebejistý. Ale prozatím zpět k běžnému rozvrhu – začínaje přirozeně nadáváním na web developery!

Pokračovat ve čtení „Roboťák – Den VIII. až X.“

Roboťák – Den IV. až VII.

Rozsah čísel v titulku nechť je vám důkazem, že mám práce nad hlavu, ale na příspěvek se ještě zmohu. Začneme jako obvykle souborem nejčerstvějších nadávek na webdevelopery, z laskavosti veleslavného J. Byl jsem za ním dnes večer s prosbou, zda by si vzpomenul na některé z výroků dnů předešlých, avšak bohužel si prý „odsud nepamatuje vůbec nic a skoro všechno, co tu říká, je hrozně spontánní“, takže se budete muset spokojit jen s tou ze dneška.

Pokračovat ve čtení „Roboťák – Den IV. až VII.“

Roboťák – Den II. a III.

Tak prý bychom se měli naučit používat kliku. Alespoň tak pravila vedoucí z fototábora, stěžujíc si na jistého borce od nás, jenžto údajně po nocích zavíral dveře bungalovu výhradně metodou prásk. V noci pršelo, a tak se počasí na další dny zpříjemnilo, nepočítám-li chvíle, kdy se mi ve 12°C zachtělo chtít se vysprchovat. Ale začněme od začátku – vyhlášením nejlepších nadávek dne určených webdeveloperům.

Pokračovat ve čtení „Roboťák – Den II. a III.“

Roboťák – Den I.

Dnes je venku velikananánské vedro. Leč tentokrát to není celý příspěvek, ale jen začátek mé grandiózní prázdninové dekalogie. Včera jsem spolu s dlouholetým známým a sousedem M. odjel sehrávat roli praktikanta na jistém robotické táboře poblíž Příbrami, a přes prvotní obavy, že jsem doma zapomněl zubní kartáček, bez jehožto by se mé desetidenní neplacené zaměstnání zhroutilo jak domeček z karet ještě, než vůbec začalo, jsem nakonec zjistiv, že se schovával na samotném dně batohu v nenápadné krabičce, úspěšně započal svůj vezdejší pobyt.

Pokračovat ve čtení „Roboťák – Den I.“